Kanada Vizesi (2019) Almanın Püf Noktaları

 

 

 

 

 

 

Önemli Bilgilendirme: 1 Ağustos tarihi itibariyle Kanada devleti, vize başvurularında parmak izi uygulamasına geçiş yapmıştır.

 Kanada’ya Vize işlemleri ve Kanada Vizesi Başvuru Formunun doldurulması ile kişisel olarak uğraşmak ve bunların, bir çok prosedürünü en baştan öğrenmek, ve bunları tamamlamak bayağı bir zahmet gerektirmektedir.

Kanada Vizesi Başvurusu Güven Ve Deneyim Gerektirir. Bize Danışmadan Başvurunuzu Gerçekleştirmeyin!

Kanada Kültür Merkezinin alanında uzman danışmanlarıyla Kanada Vizesi başvurunuzu güvenle gerçekleştirin.

 Özellikle daha önce böyle bir tecrübeniz yoksa, yanlış yapma ve kendinizi tekrarlama ihtimaliniz de oldukça yüksektir. O nedenle size, konusunda uzman olarak faaliyette bulunan Kanada Kültür Merkezini kullanmanızı kesinlikle öneriyoruz. Vize danışmanlık hizmetimiz ile ilgili tüm detaylar için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Sizlere vize başvuru hizmetimizle yardımcı olmak bizi memnun edecektir.

Aşağıdaki Bilgi Formunu Doldurun: Alanında Uzman Danışmanlarımız Kanada Vizesi İçin Sizinle İletişime Geçsin!

 

Kanada vizesi red nedenlerini videomuzu izleyerek öğrenebilirsiniz;

 Kanada Vizesi hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ofiste olmadığımız saatlerde bilgi formunu doldurarak danışmanlarımızın iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.

Kanada Vizesi
Kanada Vize İşlemleri

 

Kanada Vizesi Almak İçin Doğru Adres – Kanada Kültür Merkezi

NOT:

Kanada’ya Vize Başvurusu , Kanada Kültür Merkezi ile Kanada KONSOLOSLUĞU arasında ANKARA’ya gitmenize gerek kalmadan merkezimizde Türkiye’nin bütün şehirlerine yönelik yapılmaktadır. Kanada Konsolosluğu İstanbul şubesi sadece Kanada Vatandaşı olan kişilere hizmet vermektedir.

Vize Başvurunuzu bizimle yaptığınız taktirde Bütün tercüme edilmesi gereken Kanada vizesi için gerekli evraklar ( İngilizce ve Fransızca) merkezimizde ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Kanada Öğrenci Vizesi, Kanada Göçmenlik Vizesi, Çalışma yada Ziyaretçi Vizesi ( Kanada Turist Vizesi) işlemleri için randevu almanız gerekmektedir.

Kanada Vize Başvurusu
Kanada Vize Başvurusu

RANDEVU İÇİN

Kanada Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Aşağıda Yer Almaktadır.

Vize Sekreterliğimiz ile iletişime geçiniz.

info@kanadakultur.com.tr

0 212 252 90 35-36

Buraya Tıklayıp Bilgi Formunu Doldurarak; Alanında Uzman Danışmanlarımız Sizi Hemen Arasın!

Kanada Vize İşlemleri

Kanada Kültür Merkeziyle, Kanada Vizesi Başvurunuzu Güvenle Gerçekleştirin! Detaylı Bilgi Almak İçin Alanında Uzman Danışmanlarımızla İletişime Geçin!

Eksiksiz ve profesyonelce gerçekleştirdiğimiz başvurularla birlikte uzun süreli Kanada vizesi sahibi olma şansını yakalayın!

Aşağıdaki bilgi formunu doldurun; Kanada Vizesi İçin Alanında Uzman Danışmanlarımız Hemen Arasın!

 

Kanada Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Kanada vizesi  başvurusu yapmak deneyim gerektirir. Bilinenin aksine birçok bürokratik süreç ve evrak listesi Kanada vizesi başvurusu yaparken karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle Kanada vizesi başvuru formu tüm sürecin temelini oluşturmaktadır. Kanada Konsolosluğu yüz yüze görüşme gerçekleştirmez. Bunun yerine hazırlanan başvuru formunu göz önünde bulundurarak değerlendirme gerçekleştirir. Bu yüzden Kanada vizesi başvurusu yapılırken formun ve gerekli evrakların eksiksiz hazırlanması gerekir.

Kanada Turist Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Kısa veya dönemsel ziyaretlerimizde ihtiyaç duyacağımız Kanada turist vizesi hakkında aklımızda birçok soru işareti bulunmaktadır. Özellikle vize başvurularının sonuçlanma süresi ve başvurusu prosedürü gibi birçok farklı soru daha Kanada turist vizesi başvurusu gerçekleştirecek kişinin kafasını kurcalayan sorular arasında yer almaktadır.

Aşağıda başlıklar altında bu sorulara yanıt verilmiştir.

Kanada Ziyaretçi Vizesi Başvurusu İle Kanada Turist Vizesi Arasında Fark Var Mı ?

Kanada ziyaretçi vizesi ile Kanada turist vizesi aynıdır. Aralarında herhangi bir fark yoktur. Turist olacak veya kısa süreli seyahat gerçekleştirecek kişilerin Kanada ziyaretçi vizesi başvurusu gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Gerçekleştirecek vize başvurularında adımların dikkatli atılması gerekmektedir. Özellikle Kanada turist vizesi başvuru formu ve Kanada vizesi için gerekli evrakların eksiksiz hazırlanmış olmalıdır.

Kanada Konsolosluğu yüz yüze görüşme gerçekleştirmez. Bunun yerine doldurulan Kanada vizesi başvuru formu ve gerekli evrakları göz önünde bulundurarak vize taleplerinize yanıt vermektedir.

 Kanada Ziyaretçi Vizesi Başvuruları Deneyim Ve Güven Gerektirmektedir. Buraya Tıklayarak Kanada Kültür Merkezi ile GÜVENLE BAŞVURun! 

 

Kanada Vizesi Nasıl Alınır

Kanada Vizesi Almak İçin Doğru Adres - Kanada Kültür MerkeziKanada ülkesine gitmek isteyen kişilerin sadece gezmek için gideceği zamanlarda Kendine Özel  (Bordo) pasaport, bir hizmet ve görevi yerine getirmek için Hizmet (Gri) pasaportu, diplomatik işlerini halletmek için gidiyorsa Diplomatik (Siyah) pasaport ve kendi işlerini halletmek için gidiyorsa Husisi (Yeşil) pasaport alması ve Kanada Konsolosluğu’ndan vize almak için müracaat yapması gereklidir. Kanada ülkesine gitmek için müracaatta bulunan kişilerin onayı Kanada Büyükelçiliği tarafından, Konsolosluğun yetki verdiği kurumlar tarafından veya Vize Başvuru Yerleri tarafından yapılmaktadır.

Kanada’da vize işlemleri başvurusunda vizenin alınışına kadar tüm işlemler Vize Başvuru Merkezleri tarafından yapılmış olsa da Kanada’ya seyahat yapmak için vize başvuru yapan kişinin vize onayı için yetkili kurum Kanada Konsolosluğu’dur.

Hızlı ve kolayca Kanada vizesi sahibi olmak için ofisimizle şimdi iletişime geçin!

Vize Başvuru Merkezleri, vize onay işlemlerini Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu olan CIC’a ulaştırmaktan ve vize onayı için işlem yaptırmak isteyen kişilerin vizelerinin onaylanması durumunda o kişiye pasaportunu iletmekle yükümlüdür. Kanada’da yapılan vize müracaatlarında, müracaat yapmak isteyen kişinin tüm bilgilerini ve evraklarını hazırlayıp eksiksiz bir şekilde ulaştırması gereklidir. Kanada Konsolosluğu vizeyi değerlendirme ve vizenin onaylanma aşamasında kişiden her türlü bilgi, ek belge ve evrak isteyebilir.

Bununla beraber Kanada Konsolosluğu’na vize başvuru sırasında sahte belge sunulduğunda veya yalan bilgi verildiği anlaşıldığında Kanada’dan sınır dışı edilir ve yada hapis cezası verilir. Ayrıca sahte belge veya yalan bilgi veren kişinin 5 sene boyunca vize başvurusu yapması yasaklanır.

 

Kanada Vizesi Başvuru Ücreti

Son yıllarda Kanada’ya olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Gerek öğrenci olarak gitmek isteyen , gerekse turist olarak gitmek isteyen kişi sayısı artıyor. Kanada , Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir.  Vize başvurularından önce , Kanada vizesi ücretini yatırmalısınız.

Kanada vizesi ücreti üçe ayrılmaktadır.

Turistler İçin Kanada Vizesi Ücreti ; Kanada’ya 6 aydan daha kısa süreli ziyaretlerde alınabilecek vizedir. Turistler için Kanada Vizesi ücreti 185 CAD (Kanada Doları).

Öğrenciler İçin Kanada Vizesi Ücreti ; Öğrenciler için Kanada Vizesi ücreti 235  CAD (Kanada Doları.)

 

Kanada Vizesi

Vize başvurusu gerçekleştirecek bireylerin akıllarına gelen bir çok soru vardır. Bunlardan biriside yapılan vize başvurusunun ne kadar sürede sonuçlanacağıdır.

Kanada Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar

Ne yazık ki bu soruya net cevap vermek mümkün değildir. Vize süreleri konsolosluğa bağlıdır. Ortalama süre 2-4 hafta arasındadır. Vize başvurularınızı en az 2 ay öncesinden yapılmalıdır.

Sorunsuz Kanada vizesi almak isterseniz Kanada Kültür merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.

Kanada Vizesi Red Nedenleri

Gerçekleştirilen vize başvurularında bazı durumlarda olumsuz yanıtlar verilebilmektedir. Kanada vizesi red nedenleri arasında birçok sebep karşımıza çıkmaktadır. Aşağıda yer alan Kanada vizesi red nedenleri sadece birkaç tanesidir. Gelecek olumsuz yanıt için farklı sebeplerin karşınıza çıkabileceğini hatırlatmak isteriz.

Purpose of Visit: En sık karşımıza çıkan Kanada vizesi red nedenleri arasında yer almaktadır. Özellikle acemi danışmanlar tarafından gerçekleştirilen başvurularda en sık alınan red nedenidir. Vize talebinizin sebebinin anlaşılamamasıdır.
Travel History: Daha önce yurt dışı deneyimi olmayan kişilerin karşısına en sık çıkan red nedenidir. Kişinin gidip, yasal olmayan yolla kalacağına inandığı için karşısına çıkmaktadır.
Financial Reasons: Seyahat amacınızı karşılayacak seviyede bakiyeye veya gelire sahip olmadığınız durumlarda karşımıza çıkabilecek Kanada vizesi red nedenleri arasında yer almaktadır.

Kanada Öğrenci Vizesi Başvurusu

6 ay veya 6 aydan daha uzun süreli eğitim programlarına katıldığınız takdirde Kanada öğrenci vizesi başvurusu yapma hakkını kazanmış olacaksınız.

Kısa Süreli Kanada Öğrenci Vizesi: 6 aydan daha kısa süreli bir eğitim programına katılım sağlayacaksanız; Kısa süreli Kanada öğrenci vizesi alabilirsiniz. Genellikle dil eğitimi alan öğrenciler tercih etmektedir. Vize süreniz bittikten sonra yurtdışına çıkma zorunluluğunuz vardır.

Uzun Süreli Kanada Öğrenci Vizesi: Dil eğitimi, kolej veya üniversite programlarında öğrencilerin en sık tercih ettiği vize başvuru kategorisidir. Katılım sağladığınız programa bağlı olarak çalışma iznini kapsayabilir. Kanada’da eğitim aldığınız süre boyunca uzatma hakkına sahipsiniz.

 

Kanada Dil Okulu Vizesi Nedir ?

Dil eğitimi alan öğrencilerin, eğitim yaşamlarına başlayabilmeleri için başvurularından onay almaları gerekmektedir. Aksi takdirde Kanada dil okulu programlarına başlayamazlar.

Kanada dil okulu vizesini iki farklı kategoride incelememiz mümkündür. Kısa süreli Kanada dil okulu vizesi ve uzun süreli Kanada dil okulu vizesi olarak inceleyebiliriz.

Kısa Süreli Kanada Dil Okulu Vizesi:  6 aydan daha kısa süreli bir eğitim programına katıldığınız takdirde başvuru yapma hakkına sahipsinizdir. Vize süreniz bittikten sonra yurtdışına çıkma zorunluluğunuz vardır.

Uzun Süreli Kanada Dil Okulu Vizesi: Dil eğitimi, kolej veya üniversite programlarında öğrencilerin en sık tercih ettiği vize başvuru kategorisidir. Katılım sağladığınız programa bağlı olarak çalışma iznini kapsayabilir. Kanada’da eğitim aldığınız süre boyunca uzatma hakkına sahipsiniz.

 

ETA Kanada Vizesi Nedir ?

Kanada Göçmenlik Bakanlığı tarafından kabul edilen başvurularda geçerli süre ve istenilen evraklara sahip olan kişilere başvuru yapma hakkı tanınmıştır.

eTa başvuruları gerçekleştirilirken adımların dikkatli atılması süreç için oldukça büyük öneme sahiptir. Birçok farklı soru eTA vizesi süresince kişilere sorulmaktadır.

Gerçekleştirdiğimiz birçok başvuru kısa süre içerisinde onaylanırken, ender durumlarda bu süreç uzamaktadır. Ancak bu çok sık karşılaşılan bir durum değiştir.

 Kanada Kültür Merkezi ile eTA vizesi başvurularınızı güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Kısa sürede vize sahibi olmak için lütfen ofisimizle iletişime geçiniz.

**eTA Vizesi başvurusu yapabilecek ülkelerin listesi sayfanın en altında yer almaktadır.

QUEBEC Kanada CAQ Vizesi Nedir ?

Kanada, eyalet sistemiyle yönetilmektedir. Her eyaletin kendi içerisinde kuralları ve uyguladıkları prosedürler vardır. QUEBEC Eyaleti, eyalete gelecek öğrenci adaylarına ön onay vermek için CAQ Kanada Vizesi 6 aydan daha uzun süreli öğrenci olarak kişilerin başvurusu yapmalarını istemektedir.

Kimler CAQ’ya Başvurabilir ?

  QUEBEC eyaletinde 6 ay ve 6 aydan daha uzun süreli eğitim alacak kişilerden CAQ vizesi başvurusu yapmaları talep edilmektedir. Ortalama  2-6 hafta süren bu prosedürün ardından gelen eyalet vizesiyle birlikte Kanada vizesine başvuru gerçekleştirilebilir.

Kanada Can Plus Nedir ?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sağlanan bu vize statüsü sayesinde normal başvurulara nazaran çok daha kısa sürede Kanada vizesi sahibi olma şansını yakalamaktadırlar.

Özellikle Kanada turist vizesi ve Kanada transit vize alımlarında işlem zamanını en aza indirgemektedir. Ancak birey Kanada Can Plus uygulamasından yararlanamamaktadır.

Kanada Can Plus Uygulamasından Kimler Yararlanabilir ?

  •   Vize başvurunuzun kısa süreli yani Kanada turist vizesi kapsamında olması gerekmektedir.
  • Başvuruyu gerçekleştirecek kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorundadır.
  • Başvuru sahibin en fazla 10 yıl içerisinde Kanada vizesine sahip olması ve giriş/çıkış damgalarını gösterebiliyor olması,
  • Amerika Birleşik Devletlerine giriş/çıkış yapılmasına bakılmaksızın kişinin Amerika vizesi sahibi olması.
  • Aile olarak CAN Plus başvurusu yapılıyorsa, bütün aile bireylerinin yukarıdaki kriterleri karşılaması gerekmektedir ya da geçerli vizeye sahip olmaları şartı vardır.

Kanada Vizesi için Gerekli Evraklar 

  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
  • Vize başvuru formları( 18 yaşından büyük herkes için “Additional Family Information”)
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
  • Okul kabul belgesiGideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi.
  • Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri. ( Kişi başına ve eğitim yılı başına 10,000 Kanada Doları. )
  • Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
  • Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
  • Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
  • Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrağın bir fotokopisi
  • Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
  • Ziyaretçi vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
  • Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
  • Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları

Kanada Vizesi ile Amerika’ya Gidilir mi ?

 

Kanada Vizesi alan Türkiye Cumhuriyeti yada diğer ülkelerin vatandaşları Amerika’ya Amerika Vizeleri olmadan giriş yapamamaktadırlar. Aynı durum Amerika vizesi olanlar içinde geçerlidir. Amerika Vizesi olanlar Kanada Vizesi olmadan Kanada’ya giriş yapamamaktadır.Her iki durumda da mutlaka vize almak gerekmektedir.

eTA Kanada Vizesi Hangi Ülkeleri Kapsamaktadır 

Aşağıdaki liste değişiklik gösterebilmektedir. Detaylı bilgi sahibi olmak için merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.

Tüm Avrupa Birliği Ülkeleri (Bulgaristan dahil!)

Andorra
Avustralya
Bahamalar
Barbados
Brezilya
Brunei
Şili
Hong Kong
İzlanda
İsrail
Japonya
Lihtenştayn
Meksika
Monako
Yeni Zelanda
Norveç
Papua Yeni Gine
Samoa
San Marino
Singapur
Solomon Adaları
Güney Kore
İsviçre
Tayvan
ABD
Vatikan

Aşağıdaki bilgi formunu doldurun; Kanada Vizesi İçin Alanında Uzman Danışmanlarımız Hemen Arasın!

 

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*